Personal och lärare

LEDNING

Rektor – Anette Lorenzen
Anette är rektor och startade Stillerska 2009. Hon har lång pedagogisk erfarenhet. Stillerska är en unik skola i Sverige där eleverna får utveckla sitt stora filmintresse bakom kameran. Vi har Estetiska programmet med inriktning film.
Utbildningen är högskoleförberedande. Anette är ansvarig för Stillerskas facebooksida.  Facebook (länk)

073-440 25 77 – anette.lorenzen@stillerska.se

AN_LOFörstelärare och ansvarig för skolbibliotek – Sofia Alvevåg
Sofia är förstelärare och ansvarar för den pedagogiska utvecklingen på Stillerska. Sofia ansvarar även för skolbiblioteket. Hon har kontakt med Lidingö och Stockholms stadsbibliotek. Sofia har också kontakt med högstadieskolor och fritidsgårdar på Lidingö för olika samarbeten och besök.

sofia.alvevag@stillerska.se

AN_LOAdministrativ assistent – Helena Hallqvist
Helena är skolans administrativa assistent och finns på plats varje dag mellan 8.30-13.30. Du anmäler frånvaro till franvaro@stillerska.se
Mer information om vad Helena hjälper dig med finns i skolans intranät. Helena är ansvarig för Stillerskas instagram.  Instagram (länk)

 

070-6637787 – helena.hallquist@stillerska.se

AN_LOSkolsköterska – Ylva Solders Wändahl
Ylva är skolsköterska på Stillerska.
Vi är knutna till elevhälsan i Lidingö stad och har tillgång till kurator, skolläkare, specialpedagog  och skolpsykolog. Ylva kallar alla elever till hälsosamtal men du kan också kontakta henne vid behov.
Tel: 08-731 36 20, SMS: 0730-74 00 77

ylva.solders.vandahl@lidingo.se

 

LÄRARE

AN_LOJohan Brisinger – Lärare i filmämnen
Johan är manusförfattare och regissör och har varit aktiv inom svensk film och TV i många år. Johan har regisserat bl.a ”Underbara älskade” och ”Jag älskar dig”.
Johan är filmutbildad i USA.
På Stillerska undervisar Johan i olika filmämnen, manus och regi.

johan.brisinger@stillerska.se

AN_LOCecilia Matteoni – Lärare i film- och estetiska ämnen
Cecilia är utbildad på Stockholms filmskola och har även läst filmvetenskap. Hon är legitimerad gymnasielärare och har mångårig erfarenhet som filmlärare. Cecilia har lång erfarenhet av dokumentärfilm och dramaserier för TV. På Stillerska undervisar hon i estetiska ämnen och filmämnen.

cecilia.matteoni@stillerska.se

AN_LOSofia Alvevåg – Lärare i historia, samhällskunskap och svenska
Sofia är legitimerad gymnasielärare i Historia, Religion, Samhällskunskap och Konstvetenskap. På Stillerska undervisar Sofia i Historie- konst- och Samhällsämnen samt Svenska. Sofia har en grundläggande konstutbildning och ett stort intresse av kultur. Hon har även ett stort personligt intresse av film och väver in detta i alla kurser.

sofia.alvevag@stillerska.se


Roland Bolin – Lärare i engelska och naturkunskap
Roland har en lång erfarenhet som lärare och undervisar i engelska och naturkunskap på Stillerska. Roland är också utbildad operasångare och har en tidigare karriär inom det. Roland har arbetat inom film och TV som skådespelare och har ett stort intresse av film, teater och musik.


roland.bolin@stillerska.se


Jonas Hallin – Lärare i matematik
Jonas studerar till ämneslärare på Stockholms universitet med inriktning matematik och samhällskunskap. Han har studerat i 4,5 år och läser nu sin sista termin och är till sommaren färdigutbildad lärare.
På Stillerska undervisar Jonas i matematik 1b och matematik 2b.

jonas.hallin@stillerska.se