Personal och lärare

Huvudman – Stillerska AB

Rektor och skolchef – Anette Lorenzen
Anette är rektor och startade Stillerska 2009. Stillerska är en unik skola i Sverige där eleverna får utveckla sitt stora film- och medieintresse. Vi erbjuder två högskoleförberedande program: Estetiska programmet inriktning film och Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning medier, information och kommunikation.
073-440 25 77 – anette.lorenzen@stillerska.se
Facebook (länk  Instagram (länk)

Förstelärare, lärare, speciallärare – Sofia Alvevåg
Sofia är förstelärare och ansvarar för den pedagogiska utvecklingen på Stillerska. Hon är legitimerad gymnasielärare i Historia, Religion, Samhällskunskap och Konstvetenskap. Sofia är också speciallärare och hjälper elever med behov av särskilt stöd. Hon ansvarar även för skolans biblioteket. På Stillerska undervisar hon i Historia, samhälls- och konstämnen.
sofia.alvevag@stillerska.se

Ämnesansvarig för film och lärare – Åse Fougner
Åse är ansvarig för den övergripande utformning av filmundervisningen tillsammans med rektor. Åse har varit verksam som dokumentärfilmare och projektledare/producent inom film, TV och radio sedan 2004. Hon är utbildad i dokumentärfilmsregi på Sthlms Dramatiska högskola och har arbetat med både dokumentärserier och gjort egna filmer. På Stillerska undervisar hon i olika filmämnen.
ase.fougner@stillerska.se

Sandra Eklund – Lärare i engelska, svenska och psykologi
Sandra är legitimerad gymnasielärare. Sandra har även en manusutbildning från studier i USA. Hon har också erfarenhet av manusskrivande. Sandra har ett stort intresse av film och litteratur och väver in det i undervisningen. På Stillerska undervisar Sandra i engelska, svenska och psykologi.

sandra.eklund@stillerska.se

 Mikael Agaton – Lärare i filmämnen
Mikael är dokumentärfilmare och arbetar som producent, regissör och redigerare. Han är utbildad på Konstfack och Dramatiska institutet. Mikael har i många år arbetat för SVT och UR samt även internationell TV. Han har arbetat som lärare på Berghs och Folkuniversitetet. Mikael har även fått olika utmärkelser bla en ”Emmy Award” för bästa dokumentärfilm. På Stillerska undervisar han i olika filämnen.
mikael.agaton@stillerska.se

Camilla Rosén – Lärare i medie- och filmämnen
Camilla är utbildad inom digitala medier på bl.a. Hyper Island, Forsbergs och Dramatiska institutet. Hon har även lärarkompetens. Camilla har arbetat på gymnasienivå under flera år. Hon har ett stort intresse och engagemang i ungas filmskapande. På Stillerska undervisar Camilla i olika medie- och filmämnen.

camilla.rosen@stillerska.se

Stefan Norén – lärare i idrott
Stefan har lång erfarenhet som elitidrottare inom friidrott och volleyboll. Han är utbildad idrottslärare på GIH och Bosön. Stefan har arbetat som lärare på Östra real och Campus Manilla. På Stillerska undervisar Stefan i Idrott och hälsa samt håller i olika idrott- och friluftsdagarsdagar.

stefan.noren@stillerska.se

AN_LOJohan Brisinger – Lärare i filmämnen
Johan är manusförfattare och regissör och har varit aktiv inom svensk film och TV i många år. Johan har regisserat bl.a ”Underbara älskade” och ”Jag älskar dig”.Johan är filmutbildad i USA. På Stillerska undervisar Johan i olika filmämnen, manus och regi.
johan.brisinger@stillerska.se

Skolsköterska – Sofia Wahlman
Sofia är skolsköterska på Stillerska.
Vi är knutna till elevhälsan i Lidingö stad och har tillgång till kurator, skolläkare, specialpedagog  och skolpsykolog. Sofia kallar alla elever till hälsosamtal men du kan också kontakta henne vid behov.
Tel: 08-731 38 96  
sofia.wahlman@lidingo.se

——————————————————————————–

Skolkurator – Ilona Ellingsen-Nielsen
Ilona är skolkurator på Stillerska.
Hos henne kan eleverna få stöttande samtal individuellt och eller i grupp. Ilona har också olika föreläsningar på skolan.
Samtalstid bokas genom elevernas mentor.

ilona@inspiera.se