Textkreatörsutbildningen leder till….

skadespelarbild_fixSkribentens hjälpmedel.

DET HÄR FÅR DU LÄRA DIG HOS OSS – Utbildningen fokuserar på textskapande i olika former. Allt ifrån journalistiskt arbete till dikt, prosa och noveller. Du provar på att skriva artiklar, essäer, krönikor och manus. Du får göra bloggar, podcasts, webbtidningar och träna programledarskap. Du får även en bred högskolebehörighet med engelska 7 och matematik 2b. Grunderna i filmskapande ingår i utbildningen. Du övar under alla tre åren på att bli medveten om ditt personliga uttryckssätt och gör en portfolio som du kan använda efter utbildningen, när du söker arbete och högskolor. Under sista året så arbetar du med en större textproduktion som du lanserar antingen i tryckt eller digital form.

FRAMTIDA YRKEN INOM TEXTKREATION – När du har gått tre år hos oss så har du möjlighet att arbeta som praktikant eller assistent på företag eller organisationer inom kommunikation och information för digital och tryckt media. Blivande yrken är bl.a journalist, kommunikatör och skribent men också programledare.

EFTERGYMNASIALA SKOLOR  – Textkreatörsutbildningen ger dig en bred högskole- och textförberedande gymnasieutbilning. Det innebär att du kan söka vidare till högskola för att få en gedigen journalist- och textkommunikationsutbildning. Det finns också olika folkhögskolor och kortare journalistutbildningar som du kan gå innan du söker vidare till en högskoleutbildning inom journalistik- och kommunikationsområdet.

HÖGSKOLOR – Några av dessa är:

Stockholms universitet (JMK)
www.ims.su.se/jmk,

Göteborgs universitet (JMG)
jmg.gu.se,

UNIVERSITETET – Du kan också välja olika utbildningar på universitetet tex inom kultur och journalistik. Men även andra utbildningar. Estetiska programmet med inriktning textkreatör ger en bred högskolebehörighet.

ARBETA – Det finns många olika yrkesroller inom textkreation. Inom flera av de kan du arbeta som assistent eller göra praktik om du är ambitiös.